maanantaina, huhtikuuta 05, 2010

Vihdoinkin sininen harmaasiipi tyttö !

Tirpysten parveen on liittymässä lopultakin harmaasiipityttö , jota on etsitty jo vuoden ajan . Tänään sitten lopulta sellaisen hain  Ruotsista, kun Lotta ilmoitti eilen sellaisen nähneensä paikallisessa DM:ssä. Sulkasato on kesken ja hiemän rähjäinen on olemus, mutta eläinkaupan linnuksi harvinaisen terveen oloinen.

7 kommenttia:

Lotta kirjoitti...

Söpö on! :) Pian se on sulkapukukin taas kunnossa.

Sulkasato kirjoitti...

Voi että kun kaunis lintunen, onnea! :>

Anonyymi kirjoitti...

Sä selvästikin rakastat lintuja ja omistat paljon aikaa niille, onko ne kaikki käsikesyjä kun sä jaksat niitä noin paljon? :) Itseni ensimmäinen lintu on luultavasti maailman kesyin mutta loput kaksi ei ikinä kesyyntynyt ja niihin menee välillä hermo :D Noei, yhtä rakkaita kaikki. Hyvää kesää sinne!

Minna , Tirpyset kirjoitti...

Hei!
Kiitos kommenteista. Kaikki eivät ole kesyjä. Suurin osa tulee syömään kädestä herkkuja, osa hakeutuu ihmisen seuraan ilman houkuttimiakin. En kuitenkaan kesytä lintujani päämäärätietoisesti, haluan niiden elävän parvessa linnun elämää, enkä toivo niiden leimautuvan voimakkaasti ihmisiin.
Poikasia käsitellään luovotusikään asti niin, että ne ovat pelottomia ja helposti kesyyntyviä.

Amalié kirjoitti...

Voi että! Ihania lintusia teillä : > Minäkin tahtoisin ottaa undulaatteja kun olen lintuihminen. Tällähetkellä minulla on kaksi hamsteria eikä aikaisempaa kokemusta linnuista. Paitsi sen verran että olen muutamia kertoja kaverini seeprapeippoja hoitanut. Sopiiko undulaatti ensimmäiseksi lemmikkilinnuksi?

Minna , Tirpyset kirjoitti...

Hei ! Undulaatti sopii hyvin myös ensimmäiseksi linnuksi, kunhan muistaa ottaa asioista selvää.
Linnut ovat mielestäni jollakin tapaa vaativanpia kotieläimiä , kun esim. kissat ja koirat.
Jos esim. huomaat koiran sairastuneen. Se viedään eläinlääkäriin ja hoidetaan / lääkitään kuntoon . Kun linun huomaa sairastuneen , on usein jo ihan liian myöhäistä. Linnuille on oikeat olosuhteet ja ravinto ensiarvoisen tärkeää.

Amalié kirjoitti...

Kiitos neuvoista! Vielä kuitenkaan ei ole lintujen ottaminen ajankohtaista, joten aikaa on vielä etsiä tietoa. Olen kovasti tutkinut erilaisia foorumeita koskien undulaatteja ja lueskellut hoito-ohjeita. Hyvä pohja tiedoille siis on jo! :)