sunnuntaina, elokuuta 28, 2011

Vanhojen herrojen vaivaa

Hulk vanhaherra on ollut meillä yli 8v ja tullut aikuisena....

Hulkin vahanahka on vaihtanut väriä noin 1,5 vuotta siten lähes kokonaan ruskeaksi ja kärsinyt siis jostain hormonaalisesta häiriöstä pidempään.
Nyt on herran eturauhasen kohdalle ilmestynyt paukama ja pyrstö on ollut luonnottomassa asennossa jo noin 3 viikon ajan . Eli tiedetään mikä on tulossa piakkoin , vanha herra Hulk, SUPERISKÄ on jättämässä meidät. Onneksi on tätä superluonnetta periyttänyt pojilleen ja poikien pojille...

Suruissani tässä nyt seuraan ja toivon , että Hulk saisi pian rauhan.

Kirjaankin nyt tämän tänne, niin muistan se vahanahkan värin muutoksen ja mahdollisen yhteyden tuleviin ongelmiin...

 
Wili , kaunis violetti poika kärsii myös kasvaimesta vatsan alueella. Wilin nokka on myös kasvanut kovaa vaihtia ja vaatii leikkausta 2 viikon välein. Uskonkin , että nokankasvu ja kasvain liittyvät toisiinsa. Kasvain kasvaa nopeaa vauhtia ja Wili ei enää pitkään komista parveamme.


Keltsi vanhanerra nukkui tänään pois. Keltsi on jo pitkään ollut höyhenpeitteeltään huono ja ruokailu on ollut minimaalista. Lintu on laihtunut ja kuivunut.  Pari päivää on ollut täysin syömätöntä aikaa, joten voimat vain hiipuivat vanhalla. Mitään kasvaimia tai muuta linnussa ei ollut havaittavissa.
Keltsi , noin 3v

Keltsi noin 8v (toukokuu2011) vielä kohtuu kunnossa...

Nyt se sitten alkaa , kun parvessa on useita lähes 10 v lintuja.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

tiedän tunteen. Oma undulaattini oli meillä 8 vuotta ja nukkui hiljattain pois. En kasvata lintuja ja se oli ainut lemmikkini, sain sen ihan pikku tyttösenä. Kuinka noista pienistä, kauniista siivekkäistä voikaan tulla niin rakkaita?