sunnuntaina, tammikuuta 17, 2010

Uusi lintulamppu

Olen pohtinut lintulamppuni muuttamista kierrekantaisesta loisteputkeksi ja loisteputkirungon hankintaa... Nykyisellään häkki on kuitenkin sen sorttinen , ettei siihen sovi oikein tuo loisteputkirakenne, tosin matelijoille myydään aika näppärän näköistä systeemiä, jossa ei ole niin suurta rakennetta, mutta ei siksi myöskään heijastuspintaa...
Niinpä päädyin tilaamaan uuden samanlaisen vastaavan vanha tilalle, Arcadia Bird Lamp Compact E27.

Häpeäkseni tunnustan , että vanha lamppu on 1,5 v vanha ... Mainitsen tämän siksi , ettei moni muista , että tuota lamppua pitää uusia noin vuoden välein , vaikka se toimisi näennäisesti hyvin.

5 kommenttia:

Minna , Tirpyset kirjoitti...

Uus lamppu tuli ja on paljon kirkkaampi kun vanha. Oli aika vaihtaa !

Anonyymi kirjoitti...

Onko muuten lintulamppu pakollinen tarvike undulaateilla? Ja paljon sellainen hyväkuntoinen ja kestävä lamppu keskimäärin maksaa? :)

Minna , Tirpyset kirjoitti...

Lintulamppu ei ole ihan välttämätön , mutta lähes kuitenkin.
Lampun rungot eivät ole kalliita. Itse lamppua on uusittava noin vuoden välein , jotta valo pysyy oikeanlaisena. Linnuthan saavat siis D-vitamiinin lintuvalosta.

Riina kirjoitti...

Hei, lamppua hankkimassa täälläkin, osaatko kertoa mistä niitä voi tilata? Meillä ei vielä mitään joten sekä kanta että lamppu tarvitaan, ja mhd edullisesti tietenkin :) Kiitos avusta jo etukäteen.

Minna , Tirpyset kirjoitti...

Jos ei ole runkoa vielä , niin paraa on akvaariovalorunko ja siihen sopiva lamppu. Hyvin monissa eläinkaupoissa on lintutuoteita ja sieltä saa helpoiten. Pitkiä loisteputkia eivät nettimyynnit suostu postittamaan rikkoutumisvaaran vuoksi. Kierrekantaiset valaisevat pienemälle alueelle ja ovat kalliimpia ostaa ja uusia, mutta ne käyvät normaalilampun kierteisiin...

http://www.24pets.fi/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=83&Itemid=1

Tuolta löytyy melko edulliset lamput...