torstaina, kesäkuuta 09, 2011

Englantilaisia suunitelmia

Elien siis sain tietää Helgan iän ja suunnitelmia voi siis tehdä nyt pesityksiin.
Ensimmäinen puhtaasti englantilaisten undulaattien pesintä on siis suunnitteilla keväälle 2012 . Helga & Harald edustavat molemmat näyttelytaustaisia sukuja ja hyvin menestyviä sellaisia. Eipä paljoa enempää voi toivoa kasvattaja linnuiltaan !
Helga ja Harald ovat kivasti löytäneet toisensa parvessa. Englantilaisen "lunkimpi" tyyli suhtautua kaikkeen yhdistää heitä heti ja sielunkumppanuus on jo nyt syntynyt.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heeippa! SUlla näyttää olevan kokemust undulaateista aika paljonkin, ajattelin sellasta asiaa kysyä kuin että mistä tietää että undulaatti alkaa pian munia? MEillä on häkissä 4 undulaattia joista 1 on naaras. Hän on ruvennut viihtymään pesäpöntössä paljon, mutta munia ei ole vielä tullut. Tätä on jaatkunut n. kuukausi. Tiedätkö mistä on kyse ja onko pian odotettavissa undulaatin poikasia? Täytyykö muuten tälle naaraalle syöttää jotain erityistä ruokaa?
Kiitos jos viitsit vastata!

Minna , Tirpyset kirjoitti...

Tällaista "parvipesintää" ei voida suositella missään tapauksessa, eikä edes pitää hyväksyttävänä. Pesintä pitää tapahtua erillisessä pesintähäkissä, jossa on vain koiras ja naaras , jotka ovat huolella toisilleen sopiviksi todetut.
Naaraalla pyllyssä näkyy pientä pullotusta ja kakan koot suurenevat hieman ennen munien tuloa. Munia alkaa tulla 8 vuorokautta paritelun jälkeen joka toinen päivä.
Mutta tilanteesi on sellainen että, häkissäsi on pian hyvin suurellaa todennäköisyydellä edessä suuri murhenäytelmä.
Sinun kannattaa ehdottomasti nyt tutustua undulaatinpesintään ja järjestää olosuhteet sopiviksi , jos jossain vaiheessa aijot pesittää lintujasi. Ennen pesitystä pitää olla tiedossa mahdolliset sukulaisuussuhteet ja lintujen iät. Jos naaras on liian nuori, sillä on hyvin suuri riski munan juuttumiseen ja väistämättömään kuolemaan. Jos naaras saa munat onnistuneesti munittua, muulla parvella on edessa hirvittävä tappelu "huoltajuuskiista" poikasista ja tuskin verenvuodatukselta säästytään. Todennäkoisesti koiraat tappelevat keskenään ja hyvin suurella todennäkoisyydellä poikaset kokevat kovan kohtalon aikuisten hyökkäyksien kautta.
Sinun on nyt suunnattava suoraan esim. Kaijulit ry:n keskustelupalstalle lukemaan undulaatin pesinnästä paljon ennen kun olet valmis pesittämään lintujasi.
Pesilillä linnuilla on oltava myös erityisruokavalio, mutta tutustu ensin tarkkaan lintujen perushoitoon . Parasta mitä tässä tapaksessa voit nyt tehdä on poistaa pesä häkistä mahdollisimman pian.

Lotta kirjoitti...

Hei Anonyymi,

Tosiaan kuten edellä jo sanottiin, parhaiten pesitys onnistuu, kun lintuja on vain kaksi, koiras ja naaras, omassa tilavassa häkissään pöntön kera.

Ruokavalio kuntoon, samoin iät ja sukulaisuussuhteet selville, niin voit alkaa harkitsemaan pesittämistä. Ja tietenkin se oma häkki pariskunnalle rauhalliseen paikkaan. Foorumilla käyminen ei varmaan haittaisi ja tutustella kasvatukseen ja pesittämiseen vähän perusteellisemmin!

Toivottavasti kaikki sujuu linnuillasi hyvin. Oletko jo miettinyt/kysellyt mahdollisille poikasille uusia koteja?

T. Lotta